Polityka prywatności - RPM

Przejdź do PEŁNEJ WERSJI strony

 

 

 

Polityka prywatności

Szanowny/a Pan/Pani,

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej zwane „RODO”) uprzejmie informuję, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych jest Zarząd Województwa Łódzkiego z siedzibą w Łodzi 90-051, al. Piłsudskiego 8.
  2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych: tel. 42 663 33 06, e-mail: .
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu zapewnienia usług informacyjnych w zakresie portalu szpitale.lodzkie.pl, zawierających informacje o jednostkach ochrony zdrowia zarządzanych przez Marszałka Województwa Łódzkiego.
  4. Odbiorcami/kategoriami odbiorców Pani/Pana danych osobowych będą jednostki organizacyjne Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego.
  5. Pani/Pana dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  6. Dane będą przechowywane przez okres bezterminowy.
  7. Posiada Pani/Pan prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, prawo ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (prawo sprzeciwu ma zastosowanie przy przetwarzaniu danych na podstawie przesłanki wskazanej w art. 6 ust. 1 b lit. f) RODO).
  9. Posiada Pani/Pan prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, cofnięcie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzanie, którego dokonano na podstawie jej cofnięciem (prawo cofnięcia zgody ma zastosowania przy przetwarzaniu danych na podstawie przesłanki wskazanej w art. 6 ust. 1 lit. a) oraz art. 9 ust. 1 lit. a) RODO.
  10. Posiada Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych narusza przepisy RODO.
  11. Podanie danych osobowych jest wymogiem umownym. Podanie danych jest dobrowolne. Niepodanie danych skutkuje obniżeniem jakości przedstawiania informacji na portalu szpitale.lodzkie.pl.

Polityka użycia ciasteczek w tym serwisie

Czym są pliki "cookies"?

Poprzez pliki "cookies" należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. "cookies" zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików "cookies"?

Pliki "cookies" używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików "cookies" używamy?

Stosowane są dwa rodzaje plików "cookies" – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików "cookies" albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika. Pliki "cookies" wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.

Czy pliki "cookies" zawierają dane osobowe

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików "cookies" mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików "cookies"

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików "cookies", może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Autor : Administrator Administrator
Liczba wyświetleń : 483
Data publikacji : 27 sierpnia 2015
Data aktualizacji : 24 maja 2018

Drukuj   
Historia zmian artykułu:
5 Administrator Administrator, 24 maja 2018
Komunikaty
Wojewódzka Stacja Ratownictwa Medycznego doskonali opiekę nad najmłodszymi pacjentami Data publikacji: 29 listopada 2017 Wojewódzka Stacja Ratownictwa Medycznego doskonali przygotowanie ratowników do pomocy noworodkom dzięki nowemu inkubatorowi oraz programowi szkoleń. Czytaj więcej
Nocna i świąteczna opieka zdrowotna w łódzkiem Data publikacji: 10 października 2017 Nocna i świąteczna opieka zdrowotna to świadczenia w zakresie podstawowej opieki zdrowotnej udzielane od poniedziałku do piątku w godzinach od 18.00 do 8.00 dnia następnego oraz całodobowo w dni ustawowo wolne od pracy. Czytaj więcej
Nowy SOR w Szpitalu Wojewódzkim w Sieradzu Data publikacji: 20 lipca 2017 W dniu 19.07.2017 został uroczyście otwarty Szpitalny Oddział Ratunkowy w Szpitalu Wojewódzkim im. Prymasa Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu. Czytaj więcej
140 mln zł na inwestycje w szpitalach Data publikacji: 11 lipca 2017 Trzy szpitale wojewódzkie w łódzkiem dostaną dofinansowanie z EFRR w ramach naboru RPLD.07.02.00-IZ.00-10-001/16. Razem kwota dofinansowania przekroczy 140 mln zł. Czytaj więcej
Sieć szpitali w łódzkiem Data publikacji: 3 lipca 2017 W dniu 27.06.2017 Narodowy Fundusz Zdrowia ogłosił listę szpitali, które zakwalifikowały się do sieci szpitali. W sieci ujęte zostały wszystkie jednostki zarządzane przez Samorząd Województwa Łódzkiego. Czytaj więcej
I Piknik Pulmonologiczny Data publikacji: 26 maja 2017 Zapraszamy na I Piknik Pulmonologiczny organizowany przez Wojewódzki Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Centrum Leczenia Chorób Płuc i Rehabilitacji w Łodzi pod partonatem honorowym Marszałka Województwa Łódzkiego. Czytaj więcej
NIK o opiece nad chorymi na Alzheimera Data publikacji: 17 maja 2017 Liczba chorych na Alzheimera rośnie i będzie rosnąć coraz szybciej. Obecnie w Polsce może to już być nawet pół miliona osób. Do 2050 roku liczba ta - według różnych szacunków – wzrośnie nawet czterokrotnie. Czytaj więcej
Wszystko o profilaktyce raka piersi... Data publikacji: 12 maja 2017 Stowarzyszenie Łódzki Klub Amazonka i Łódzki OW NFZ zapraszają w niedzielę 14 maja wszystkich zainteresowanych profilaktyką raka piersi i raka szyjki macicy do udziału w ciekawym wydarzeniu. Czytaj więcej
Bezpłatne warsztaty psychologiczne Data publikacji: 19 kwietnia 2017 Zapraszamy na bezpłatne warsztaty psychologiczne. Na warsztatach będzie można pogłębić wiedzę o emocjach, rozwinąć umiejętności komunikacyjne, dowiedzieć się więcej o stresie i wzmocnić poczucie własnej wartości. Czytaj więcej
Dni otwarte w Ośrodku Szpitalnym im.M.Madurowicza Data publikacji: 13 kwietnia 2017 WSSz im. M.Pirogowa w Łodzi serdecznie zaprasza na tydzień drzwi otwartych Klinik Położniczych i Oddziału Neonatologicznego Ośrodka Szpitalnego im. M. Madurowicza przy ul. Wileńskiej 37 w Łodzi Czytaj więcej
14 nowych ambulansów dla WSRM w Łodzi Data publikacji: 3 kwietnia 2017 Firma AMZ Kutno S.A. dostarczyła do Wojewódzkiej Stacji Ratownictwa Medycznego pierwszą partię zamówionych ambulansów. Czytaj więcej
Nowe aparaty USG dla szpitali w łódzkiem Data publikacji: 22 marca 2017 21 nowych aparatów ultrasonograficznych zostało przekazanych do szpitali wojewódzkich. Czytaj więcej
Nowoczesne zestawy do neuronawigacji w szpitalach Data publikacji: 23 lutego 2017 Dwa nowoczesne urządzenia do neuronawigacji zakupiła spółka Inwestycje Medyczne Łódzkiego. Urządzenia zostały przekazane dla WWCOiT im. M.Kopernika w Łodzi oraz dla WSS im. M. Skłodowskiej - Curie w Zgierzu. Czytaj więcej
Rusza nowa poradnia w Szpitalu w Skierniewicach Data publikacji: 1 lutego 2017 Od 1 lutego przy Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym im. Stanisława Rybickiego w Skierniewicach będzie działać Poradnia Neurologiczna dla Dzieci i Młodzieży. Czytaj więcej
Zmiana nazwy szpitala im.M.Kopernika Data publikacji: 9 stycznia 2017 W dniu 21 grudnia 2016 roku Zarząd Województwa Łódzkiego podjął uchwałę o zmianie nazwy Szpitala im.M.Kopernika. Czytaj więcej
Zakończono remont oddziału Kliniki Hematologii w WSS im.M.Kopernika Data publikacji: 9 stycznia 2017 W dniu 09.01.2017 oddano do użytku wyremontowany oddział Kliniki Hematologii w Szpitalu im.M.Kopernika w Łodzi. Czytaj więcej
Kompleksowa opieka na kobietą w ciąży w Szpitalu w Skierniewicach Data publikacji: 23 lipca 2016 Wojewódzki Szpital Zespolony im. St. Rybickiego w Skierniewicach przystępuje do nowego programu NFZ mającego na celu kompleksową opiekę nad kobietą w ciąży oraz noworodkiem do szóstego tygodnia życia. Czytaj więcej
Dni otwarte w Ośrodku Szpitalnym im.M.Madurowicza Data publikacji: 4 marca 2016 Wojewódzki Specjalistyczny Szpital im. M. Pirogowa w Łodzi serdecznie zaprasza w dniach 7-12 marca 2016 r. wszystkich zainteresowanych na dni otwarte Oddziałów Położniczych i Oddziału Neonatologicznego Ośrodka Szpitalnego im. M. Madurowicza w Łodzi. Czytaj więcej
Nowy sprzęt w sieradzkim szpitalu Data publikacji: 16 lutego 2016 ​W dniu wczorajszym - 15 lutego w Szpitalu Wojewódzkim im. Prymasa Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Sieradzu miała miejsce uroczystość otwarcia zmodernizowanych poradni specjalistycznych... Czytaj więcej
Konferencja podsumowująca realizację projektu RSIM w Piotrkowie Trybunalskim Data publikacji: 2 grudnia 2015 W dniach 26-27 listopada 2015 roku w Hotelu Agat w Piotrkowie Trybunalskim odbyła się konferencja podsumowująca realizację projektu RSIM. Czytaj więcej
Start serwisu o szpitalach Województwa Łodzkiego Data publikacji: 2 grudnia 2015 Zapraszamy do skorzystania z nowego serwisu Województwa Łodzkiego dotyczącego Zakładów Opieki Zdrowotnej, dla których organem tworzącym jest Samorząd Województwa Łódzkiego. Czytaj więcej
Aktualności Data publikacji: 10 maja 2017 Czytaj więcej
Nasze serwisy
Program regionalny, Narodowa strategia spójności
Promuje Łódzkie
RSMI
UNIA EUROPEJSKA, europejski fundusz rozwou regionalnego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
oraz budżetu Samorządu Województwa Łódzkiego Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
© Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego
Zamknij ten komunikat Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Na naszych stronach używamy informacji zapisanych za pomocą cookies m.in. w celach reklamowych i statystycznych. Mogą też stosować je współpracujące z nami podmioty, takie jak firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W każdej przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Cookies.